Av. de la Salle, 43-45, despatx 22 629 381 544 vertical@vertical.cat
Menú

CONCEPTUM

Entrevista a la Dra. Rosa Maria Ibarz Serrat, per Míriam Triviño

  • Què és Conceptum?

Som un Institut especialitzat en inducció de l’ovulació, inseminació artificial, fecundació in vitro, cultiu d’embrions fins a blastocist… a més de la vitrificació d’òvuls i d’embrions. També estem especialitzats en recepció d’òvuls i adopció d’embrions.

  • Què és el que tracteu?

Tot el mencionat anteriorment i a més, tractem amb les alteracions del cicle menstrual, tractem la menopausa, apliquem tècniques de reproducció assistida, tractem malalties de transmissió sexual, fem diagnòstics prenatal, efectuem control de la gestació i oferim assistència al part.

  • Quina és la seva missió?

Institut Conceptum té com a objectiu promoure i millorar la salut de la dona i de l’home en els aspectes relacionats amb el diagnòstic i tractament de la fertilitat i la sexualitat.

Volem oferir un tracte de qualitat, un servei personalitzat i íntim. El procés és absolutament confidencial i el nostre objectiu és que els nostres clients estiguin còmodes en tot moment i coneguin tota la informació disponible per poder prendre les decisions necessàries.

  • Com us definiu?

Som un equip amb més de 20 anys d’experiència amb el compromís d’aconseguir l’embaràs de la manera més senzilla, tenint en compte els aspectes fisiològics i econòmics. Facilitem la màxima informació possible i l’expliquem convenientment. Ens interessa tractar a les persones com úniques amb la seva problemàtica específica.

  • Quin és el repte de la fertilitat?

El gran repte no és altre que l’edat en què les parelles decideixen concebre el seu primer fill. Moltes parelles de més de 30 anys ens consulten perquè fa uns mesos que busquen “un embaràs” i aquest no arriba amb la facilitat que ells havien suposat. Una dona als 30 anys tarda de mitjana sis cicles menstruals ovulatoris per aconseguir una gestació. Als 40 anys una dona té un 4% de possibilitats d’aconseguir una gestació natural després d’un any de relacions amb una parella fèrtil.

  • S’ha avançat molt en les tècniques que permeten preservar la fertilitat, com és el cas de la criopreservació d’ovòcits…

Sí, la criopreservació d’ovòcits ens obre les portes a preservar la fertilitat de moltes dones que no presenten cap malaltia però que per motius molt diversos desitgen posposar la maternitat. És a partir dels 35 anys, i de forma més clara a partir dels 37, quan s’observa una disminució en la capacitat reproductiva de les dones, ja que és quan s’accelera l’envelliment dels òvuls.

  • Que fa el làser vaginal?

Per donar solució a la disfunció sexual, als problemes d’incontinència de lleu a moderada i a la hiperlaxitud de les parets vaginals oferim el làser vaginal. Un tractament de reafirmació i rejoveniment vaginal. No és dolorós i el grau de satisfacció de les dones és molt alt, aconseguint la regeneració de la mucosa vaginal i la seva hidratació.

  • Què és l’ecografia 4D? Perquè és important?

L’ecografia 4D és una eina molt important per tal de visualitzar el fetus durant l’embaràs. Permet veure al nadó en 3 dimensions i moviment en temps real, i és una excel·lent oportunitat per veure’l abans de que neixi. El millor moment per fer-la és entre les setmanes 28 i 32 d’embaràs.

Gràcies a l’ecografia, podem veure que succeeix durant l’embaràs, i ha estat l’element basic per portar un control del benestar fetal.

Happy family. Young mother throws up baby in the sky, on sunny day. Portrait mother and little son on the beach. Positive human emotions, feelings, emotions.

Etiquetas: , , , , , , , ,