Av. de la Salle, 43-45, despatx 22 629 381 544 vertical@vertical.cat
Menú

COR: CLÍNICA OFTALMOLÒGICA REUS

Clínica OftalmològiCa Reus (COR) – Drs. Callizo

És un centre d’Oftalmologia que es dedica al tractament integral mèdic i quirúrgic de les patologies visuals.

Des de la seva fundació ja fa 40 anys, Clínica Oftalmològica Reus – Drs. Callizo sempre ha mantingut la idea inicial de donar un servei complert amb les últimes tecnologies i amb un tracte personalitzat.

El Dr. Josep Callizo i Tomàs va realitzar la seva formació en Oftalmologia a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona. Al 1980 va tornar al seu Reus natal per ser cap de servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII i professor titular d’Oftalmologia de la URV i fundà la Clínica Oftalmològica Reus – Drs. Callizo que va iniciar la seva activitat a la plaça Prim de Reus, i posteriorment al carrer Sant Joan on es va instal·lar el primer làser Argon de la província per realitzar tractaments fonamentalment sobre la retina. Aquesta filosofia d’innovació i d’inversió en les noves tecnologies va obligar a traslladar novament la clínica a la seva ubicació actual, al camí de l’Aleixar, a l’any 2001, per la necessitat de més espai.

Actualment, Clínica Oftalmològica Reus – Drs. Callizo disposa d’un ampli espai de 600m2 ubicats en una planta baixa al centre de la ciutat amb gabi- nets d’oftamologia, d’optometria i d’exploracions complementàries per l’equip del centre format per 4 oftalmòlegs, 1 metge anestesiòleg, 3 òptics optome- tristes, infermeres i secretàries per oferir un tracte molt personalitzat de 9:00 a 21:00h diàriament i un servei d’urgències 24 hores per als nostres pacients.

La Clínica disposa de quiròfans exclusius per a ci- rurgia oftalmològica homologats pel Departament de Salut on es realitzen cirurgies de cataractes, cirurgia refractiva (miopia, hipermetropia i astigmatisme) i de la presbícia (vista cansada), glaucoma, estrabismes, cirurgia oculoplàstica (parpelles i vies lacrimals), DMAE…

L’especialitat d’Oftalmologia ha experimentat molts canvis, com la Medicina en general, els últims anys i especialment des de la inauguració de la clíni- ca. Segons paraules del Dr. Josep Callizo “patologies que no tenien tractament, com la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) fa 15 anys, avui en dia disposen de teràpies efectives. Un altre canvi fonamental és que fa 30 anys les ca- taractes implicaven una intervenció quirúrgica complexa amb hospitalització i recuperació de la visió a llarg termini i necessitat d’ulleres d’al- ta graduació, i avui les operem sota anestèsia amb gotes i de forma ambulatòria, permetent recuperar el 100% de la visió de lluny i de prop en 24-48 hores sense la necessitat d’ulleres”.

El tractament de la vista cansada o presbí- cia i la cirurgia refractiva han estat un salt qua- litatiu per a l’Oftalmologia, ja que han permès millorar la qualitat de vida de molts pacients al llarg dels darrers anys” explica el Dr. Miquel Callizo. També les noves tècniques exploratòries o diagnòs- tiques han experimentat un gran canvi. Segons els Drs. Callizo “l’OCT o tomografia de coherència òpti- ca com l’OCT de què disposem a la clínica, el més avançat de la casa ZEISS, el CIRRUS™ 5000 HD-OCT with Angioplex®, ens permet realitzar estudis de la circulació sanguínia de la retina sense necessitat d’injectar cap tipus de contrast endovenós mitjançant l’Angiografia-OCT”.

La combinació entre el tracte personalitzat i familiar i l’aposta per la innovació tecnològica han estat, ja amb dues generacions d’oftalmòlegs, els pilars fonamentals de Clínica Oftalmològica Reus – Drs. Callizo du- rant gairebé 40 anys. Per aquest motiu “hem operat a tres generacions d’una mateixa família” comenta orgullós el Dr. Josep Callizo.

Etiquetas: , , , , ,