Av. de la Salle, 43-45, despatx 22 629 381 544 vertical@vertical.cat
Menú

CENTRE D’OFTALMOLOGIA ROMERO

Moltes alteracions poden solucionar-se amb tractaments no invasius (ulleres o lents de contacte) o mínimament intervencionistes (col·liris per la tensió ocular o alguns tractaments làser). Altres problemes poden beneficiar-se d’una solució quirúrgica, alguns cops per millorar un dè- ficit que limita la vida diària (la reina de les cirurgi- es oftalmològiques és la de la cataracta) i altres per qüestions purament estètiques.

En l’estètica ocular, una de les habituals és la cirur- gia de les parpelles, essent la blefaroplàstia la més comuna. Amb ella intentem corregir els problemes d’excés de pell, bosses, etc. Moltes d’aquestes alteracions acostumen a aparèi- xer amb l’edat o per malalties generals, però sovint   el procés d’envelliment provoca excés de pell i de plecs (amb arrugues), bosses de greix i debilitat muscular. Aquestes característiques poden provocar aspecte envellit o de cansament, i la seva correcció

amb finalitats estètiques ajuda a revertir-ho, almenys en part. Alguns casos d’excés de pell o de caiguda     de la parpella superior pot limitar en part el camp de visió, i llavors el tractament quirúrgic es fa també per motius funcionals.

Quan pensem en pacients que s’operen les parpelles ens imaginem sobretot dones, però els homes tam- bé pateixen de problemes estètics palpebrals.

En el cas del pacient de la foto es tractava d’un home d’avançada edat amb només un ull fun- cional (de l’altre era cec) i que referia incomoditat perquè veia una mena de visera de gorra en el seu camp visual superior. Es va operar per a aconseguir un camp de visió més ampli i tot i que tam- bé tenia la parpella una mica caiguda, només es va realitzar cirurgia de l’excés de pell, ja que el pacient volia la mínima manipulació i intervenció possible per a minimitzar el risc de complicacions, al tractar- se del seu ull bo.

Etiquetas: , , , , ,